Той коментира предложението на Бойко Борисов за съвместно управление

Много е важно да работим по-бързо. Бих призовал от ГЕРБ да работят по-бързо и по-старателно, за да имаме възможността да говорим още този уикенд. Искам да видя какво точно означава коалиционното споразумение. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Кирил Петков във връзка с предложението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да бъде подписано коалиционно споразумение с хоризонт от три години.

„Към този момент не можем да приемем нищо, преди да видим реално какво предлагат. Но трябва да го предложат максимално най-бързо. Защото на 6 март ще спазим обещанието си и Николай Денков ще подаде своята оставка. Ние искаме правителството да продължи и вярваме на Мария Габриел – тя трябва  да е следващият премиер. Но това трябва да се случи максимално скоро, десет дни е прекалено дълъг период”, добави Петков.

Борисов: В рамките на десетина дни ще изготвим коалиционно споразумение

Според него, ако държавата се е управлявала само от министри, е щяла да процъфти. „Нека не отвличаме темата с хитри ходове как да се разпределят министрите. Те са много по-малко важни от перманентната власт”, е мнението му.

Петков беше категоричен, че разговорът за министри става второстепенен, ако нямат ясен отговор за регулаторите, Висшия съдебен съвет и службите. И обяви, че още вчера е изпратил SMS и е звъннал на Бойко Борисов. „И му казах, че е време да седнем да говорим, стига толкова медийни изяви, цялата държава нас чака”, поясни съпредседателят на „Продължаваме Промяната”.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.