Пред Столичния инспекторат е казал, че съжалява за постъпката си и разбира грешката

Германецът, нарисувал блокове в София, се е извинил и е помолил за по-ниска глоба. Това заяви в ефира на „Здравей, България” Иво Пенев от Столичния инспекторат.

Мистериозни графити се появиха върху фасадите на блокове в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Извършителят е германски гражданин от италиански произход. По думите му той е пътуващ графити артист. Спи по пейките в градовете, които посещава. Целта му у нас била да разкраси панелните блокове”, каза Иво Пенев.

„Не се наемам да оценявам творчеството му. Факт е обаче, че не е взел разрешение от Етажната собственост, нито от Столичната община. Вчера му съставихме акт за административно нарушение, като възможната санкция е от 300 до 2000 лева, която предстои да бъде определена”, обясни още Пенев.

Столичният инспекторат глоби германеца, надраскал „мистериозните” графити

Той разказа, че е попитал автора на графиките дали би направил същото в Берлин. Младият мъж отговорил отрицателно.

„След като му казахме каква глоба може да получи, той каза, че силно съжалява и разбира грешката си. Написа в акта, че умолява кмета на столична община за разбиране, снизхождение и минимална санкция”, обясни Пенев.

Людмил Крумов, който живее в „Слатина”, е видял германеца в действие. Това е станало в 04:00 сутринта. Мъжът висял на въже на фасадата на съседната сграда. Крумов веднага се е обадил на телефон 112. На място пристигнала полиция и го задържала.

Повече гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase