Има задържан

Мистериозни графити се появиха върху фасадите на жилищни блокове в столичните квартали „Дружба” и Зона Б-19.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Въпреки огромния им размер, живеещите в районите не са разбрали кога и как са нарисувани. Междувременно в социалните мрежи се появиха различни теории за значението на надписите.

Къде е изрисуван най-големият графит на Балканите (ВИДЕО+СНИМКА)

„Рисунките се появиха миналия четвъртък. След като ги видяхме, съпругът ми се качи на покрива. Катинарът беше разбит. Имаше торбичка, която прибрахме за доказателство. Във входа имаме много IT специалисти, които споделиха, че графитите може да са направени с дрон. Изглежда като хитлерска рисунка”, сподели в ефира на „Здравей, България” жител на блока в Зона Б-19 Антоанета Хабернал.

Това даде поле за спекулации, че графитите са сектантски символи или военни знаци. „Като че ли има нещо такова. Не знам кой стои зад това, срещу кого е”, твърди Халет.

В нощта срещу вторник, около 04.00 ч., в 1 РУ е получен сигнал, че в ж.к. „Слатина” върху бл. 74 виси мъж с въжета. Полицаи установили, че става въпрос за 27-годишен германски гражданин, който е рисувал графити върху фасадата на сградата. У мъжа са намерени спрейове. Той е задържан, потвърдиха за NOVA от МВР.

Повече гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase