В крайна сметка получава ролята на Кириак Стефчов

„Под игото“ от Иван Вазов отново оживява на сцена под режисурата на Бина Харалампиева. А в ролята на Кириак Стефчов е популярния български актьор Стоян Радев.

„Много харесвам романа и очаквах с нетърпение репетициите. Исках да играя Хаджи Ровоама. Месеци наред преследвах Бина Харалампиева и настоявах да ми даде тази роля, защото е скучно навсякъде, където има някакво зло, все аз да го играя. Първоначално тя прие, но после отказа с аргумента, че не може да ми даде една от и без това малкото женски роли в нашата постановка. Наистина женските образи са само четири“, сподели той.

Изневяра и смях до плач: Бина Харалампиева подготвя нова пиеса

„Така си останах при Кириак Стефчов. Не знам дали това е най-интересната роля за пресъздаване, защото в „Под игото“ няма безинтересни роли. Това се дължи най-напред на Иван Вазов и обичта му към българина, подправена с лека ирония, уловена великолепно в драматизацията на Юрий Дачев. В същата посока чудесно ни води и Бина Харалампиева, така че в историята, която разказваме, не мога да откроя който и да било образ като по-интересен“, смята Радев.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase