Жената, която даде сила и кураж на много хора в борбата за справедливост и равни права

Голямата Мая Анджелоу е истински поет на душата, който използва силата на думите, за да нарисува ярки портрети от афроамериканския живот. Нейната поезия, изпълнена с устойчивост и надежда, се превърна в пътеводен фар за тези, които търсят посоката в сложния свят на живота на афроамериканците в Щатите, разказват от Voice of America (VOA).

В своята автобиография "Знам защо пее птицата в клетка" Мая Анджелоу описва собственото си пътуване, белязано от трудностите, несгодите, но и силата и увереността да застанеш срещу несправедливостта.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Гласът на Мая Анджелоу отекна в историята по време на движението за граждански права в САЩ. Думите ѝ бяха не само призив за действие, но и източник на утеха за тези, които копнеят за справедливост и равенство.

Мартин Лутър Кинг: Първият афроамериканец, който има свой мемориал (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мая Анджелоу не се ограничава само с писане. Нейните артистични начинания обхващат поезия, танци, актьорско майсторство и други. Тя е и активен активист - доказателство за безграничните възможности, които имат хората.

Атланта, Джорджия: Домът на Мартин Лутер Кинг (ВИДЕО+СНИМКИ)

Със стихотворението „Феноменалната жена“ Анджелоу отпразнува силата, красотата и издръжливостта, присъщи на всяка жена. Нейните думи дават сила на поколения, преодолявайки културни и географски граници. Мъдростта на поетесата – активист продължава да отеква в сърцата на онези, които е докоснала, разказва VOA.

Момичета на скейтборд - новият хит в Южна Африка (ВИДЕО)

Чрез своето творчество и лекции тя остави като огромно наследство дълбоки прозрения за любовта, смелостта и човешкия дух.

Мая Анджелоу, фарът от светлина, чийто думи осветяват пътя на мъдростта, смелостта и устойчивостта, завършва Voice of America (VOA).

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

 

 

Източник: Voice of America (VOA)