Прогнозната стойност на проекта е 53.5 млн. лв. без ДДС

Националната електрическа компания (НЕК) пусна обществената поръчка за подмяна на турбината на авариралия хидроагрегат 4 на ПАВЕЦ „Чаира“. Заложената прогнозна стойност на ремонта е 53.5 млн. лв. без ДДС. Оферти ще се приемат до 10 юни.

Обхватът на поръчката включва проектиране, изработка, доставка на съоръженията, демонтаж на съществуващите и монтаж на доставените нови съоръжения, авторски надзор, супервизия, настройка, изпитвания и въвеждане в експлоатация, обучение на персонала и гаранционен сервиз на цялото оборудване. Изпълнителят доставя всички основни и спомагателни материали, необходими за демонтажа и монтажа на съоръженията и системите предмет на доставката.

Защо ПАВЕЦ "Чаира" е толкова важна за системата и как точно работи тя

Доставките ще включват: нова помпо-турбина за замяна на съществуващата на ХА4, напълно окомплектована с всички необходими съоръжения и системи; общо необходимо спомагателно оборудване и материали; резервни части за 5 годишен експлоатационен период; специални приспособления и инструменти, необходими за демонтаж, монтаж, поддръжка и ремонт на доставеното оборудване.

Към критериите за подбор на кандидатите са приложени изисквания относно годността за упражняване на професионална дейност, изисквания относно икономическо и финансово състояние на участниците и Изисквания относно техническите и професионални способности на участниците.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase