Очаква се отговор на въпроса ще има ли правителство или предстоят извънредни парламентарни избори

Днес се очаква отговор на въпроса ще има ли правителство или предстоят извънредни парламентарни избори. Новият краен срок, за да се разберат ще има ли ротация между "Продължаваме Промяната-Демократична България" и ГЕРБ-СДС, е 12 часа.

Въпреки разговорите снощи, никой от преговорните екипи не излезе с информация пред журналистите. Междувременно номинираната за премиер Мария Габриел заяви решимост да върне - изпълнен или не, мандата на президента още днес.

Първият мандат - връчен. ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ отидоха заедно в Президентството

На влизане тази сутрин преговарящите бяха лаконични, като този път дори не изразиха оптимизъм. Христо Иванов от ПП-ДБ заяви, че е по-скоро реалист, отколкото оптимист. Според Делян Добрев от ГЕРБ-СДС основната причина за спора са министерските постове и конкретно този на отбраната. Неофициално стана ясно, че от партията на Бойко Борисов предлагат за поста Христо Гаджев, който е председател на Комисията по отбраната. Той трябва да смени настоящия военен министър в оставка Тодор Тагарев. На влизане в НС  Гаджев нито потвърди, нито отрече. От ДПС, които не участват в прегорите, също запазиха мълчание.

Все още не е ясно кога точно ще бъде върнат мандатът. Това няма да се случи в 12.00 часа, тъй като тогава президентът Румен Радев има друга среща.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase