България има нужда от правителство, всеки от нас трябва да бъде отговорен, каза тя

Оставам отворена за разговори. До този момент с всичките си действия съм дала ясна заявка за шанс на преговорите. България има нужда от правителство, всеки от нас трябва да бъде отговорен и да подходи разумно към тази ситуация. Това заяви вицепремиерът в оставка Мария Габриел.

На въпроса дали партиите преговарят под някаква форма, тя отговори: „Да, разговори текат и в момента”. И допълни: „В момента повече от всякога имаме нужда от прагматизъм”.

Изтече и последният ултиматум за рестарт на преговорите (ОБЗОР)

Запитана какви отстъпки би направила, тя каза: „За да си дадем шанс за преговори за правителство с ясни заявки за реформи, за защита на приоритети, за механизъм за вземане на решения, и за да е споделена отговорността и да се чувстват равнопоставени двете страни, не бива в този момент да говорим за детайли, които биха могли да ни отклонят от голямата цел. А тя е България да има правителство, което да завърши темите за Еврозоната, Шенген, което ще отговори на проблемите на българските граждани”.

„Очаквам извинения към всички български жени, професионалисти, които отговорно заемат високи позиции и осмелили се да носят отговорност на високи позиции. Уважението между мъжете и жените в един екип е принцип, от който никой е бива да си позволява отстъпка”, завърши Габриел.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase