Инициативата се провежда за втора поредна година

С настъпването на пролетта отново се откриват повече възможности за спорт на открито. Един от най-достъпните в това отношение е колоезденето. За втора поредна година страстните любители на този спорт у нас ще могат да се докоснат до емоциите на най-голямата велонадпревара – „Тур дьо Франс”. Така нареченият „Етап България” ще се проведе на 28 юли в живописния район на Западните Родопи, а център на събитията отново ще бъде Велинград

Вековната традиция на Обиколката на Франция беше пренесена на българските географски ширини за първи път през миналото лято, като сред участниците в състезанието, което има изцяло аматьорски характер, се включи и единственият български колоездач, участник в Джиро д'Италия - Николай Михайлов.

„Минаха доста години, откакто приключи моята спортна кариера. Затова реших да се включа в първото такова издание у нас. Беше доста добре организирано”, каза той.

"Тур дьо Франс" отново в България

Михайлов е мнение, че подобен тип състезания носят добавена стойност за българското колоездене.

„Особено тук в България този спорт има нужда да се популяризира. Както видяхме, миналата година се включиха доста аматьори и любители, които просто искаха да усетят тръпката от състезанието”, поясни той.

„Още повече - ние даваме възможност за участие на хора от 18 до 80 години и имаме доста възрастови категории, които награждаваме в нашето състезание.  Грижим се за всички, които ще присъстват там. Не само участниците на двете дълги дистанции - на 57 и 102 километра, но и за техните семейства. Преди събитието съответно организираме семейно каране и детско каране”, коментира организаторът на събитието Даниел Дуков.

Очаква се успехът на първото издание  да привлече още повече привърженици на колоезденето.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase