Целта била реформа в общината

Кметът на София Васил Терзиев определи като необходимост предложението за увеличение на заплатите в администрацията на градската управа. Той изтъкна, че възнагражденията на кмета, заместник-кметовете, районните кметове и общинските съветници не са коригирани от над 10 години.

Един заместник-кмет или районен кмет взима по-малко, отколкото е средната заплата за града, каза пред журналисти Терзиев. „Според мен това е абсолютно неадекватно. Ако искаме работеща администрация, е нужно да променим нивата на заплащане”, коментира той. "Заплатите в общини около София като Костинброд и Елин Пелин са по 5000 - 6000 лв.", допълни Терзиев и поясни, че той получава около 3000 лв.

ГЕРБ-СДС: Васил Терзиев орязва с 50% парите за здраве и нови детски ясли в София

„Дали е 3000, или 8000 лв., аз ще продължа да дарявам цялата заплата без едното левче, което е символично. Нямам личен интерес заплатите да са по-високи”, заяви Терзиев.

По думите му целта е пълна реформа в общината. „Не може да ти плащат недостойно и да искаш интересът за милиарди лева за София да бъде защитен”, отбеляза Терзиев. Той каза също, че е важно и заложеното предложение да се спрат възнагражденията на общинските съветници за участието им в бордове.

Служители на метрото обявиха стачка, искат ръст на заплатите за всички (ВИДЕО)

Кметът Васил Терзиев се включи в кампания по засаждане на дърво със звездите на „София Филм Фест“ в централната алея на парка „Заимов“. Събитието е в рамките на инициативата “Гората на София Филм Фест”, започнала през 2023 г. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase 

Източник: БТА, Борислава Бибиновска