Коментира районният кмет Трайчо Трайков

Под Паметника на Съветската армия има едно голямо помещение. В различни периоди, назад във времето, хора са намирали начин да проникнат там. Това разказа кметът на район „Средец” в София Трайчо Трайков в „Пресечна точка” „Искам да видя дали това помещение може да получи някаква функция. Но това предстои да бъде уточнено в контекста на цялата ситуация”, посочи той.

Торти с Паметника на Съветската армия разбуниха духовете в НС (ВИДЕО)

По думите му залата не е била използвана за публична или официална функция никога. „Към помещението неслучайно няма изграден достъп. Влиза се през нещо като шахта. Вътре има колони, които трябва да поддържат постамента. За тях също знаехме, че не са в добро състояние и огледът потвърди това”, допълни районният кмет.

Трайков подчерта, че мястото на Паметника е знаково и е важно за какво ще се използва след демонтажа. „Има различни идеи как да се подходи. Една от тях е да се проведе международен конкурс за предложения”, съобщи той.

Васил Терзиев: Повишението на заплатите в Столична община е необходимост

Относно вдигането на кметските заплати районният кмет поясни, че подкрепя това, без да дискутира конкретните прагове и увеличения. „Общинските администрации са едни от най-ниско платените в държавното управление”, каза Трайков и допълни, че заплатата на столичния кмет не е актуализирана от поне 10 години. „Мисля, че сега едвам достига 3000 лв.”, уточни той.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase