Дебатите в парламента се разгорещиха, партиите с взаимни обвинения

"В политиката, както и в живота, най-важното нещо е да си спазваш думата. Най-важното нещо е всяко свое действие да го правиш не от страх, не от алчност, а от чувство за дълг." Това заяви съпредседателят на „Продължаваме Промяната-Демократична България” Кирил Петков от трибуната в Народното събрание.

„Не сме постигнали това, което трябва за една нормална европейска държава. Всичко започва от чувството за отговорност. Преди девет месеца ние дадохме ясна дума за 18-месечно управление с единствената промяна – ротация на премиерите. Това беше споразумението, ако не ви е харесало –  да не го бяхте правили”, категорично заяви съпредседателят на ПП-ДБ.

Парламентът гласува отказа на Мария Габриел от поста министър-председател

„Има едно споразумение на масата, в което се изисква реформа на правосъдната система – не на хартия, с реплики, а реално през прозрачен процес. И целият български народ да бъде свидетел, че страната може да има правосъдна система, която да не отговаря на никой, освен на обществения интерес”, поясни той.  

„В това споразумение няма разделяне, делене и взимане, а има прозрачен процес. Българските граждани трябва да могат да видят как се избират тези хора, а не да са майки, не да са бащи на депутати, а чисти хора, които да защитават обществения интерес”, подчерта Петков.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase