Джо Байдън определи случилото се като ужасен инцидент

Срутването на моста в Балтимор - повреда на главния двигател на товарния кораб е вероятната причина за удара. Това твърдят световните медии, позовавайки се на неофициална информация от американски служители.

На видеозаписи от инцидента се виждало, че светлините на контейнеровоза премигват, което показвало, че има проблеми със захранването. Минути преди катастрофата в моста екипажът е уведомил властите в Мериленд, че няма контрол върху кораба, след като плавателният съд е изгубил мощност при излизане от пристанището. По това време се е движел с много висока скорост към моста и не е могъл да спре или да се отклони навреме. Шестима души остават в неизвестност след срутването на емблематичния мост в Балтимор. Двама души бяха спасени, като и двамата са в добро състояние, коментираха властите.

Товарен кораб срути мост на магистрала в САЩ, 6 души са в неизвестност (ВИДЕО+СНИМКИ)

"При срутването на моста няколко души, както и няколко превозни средства, са паднали във водата. За щастие, местните власти и бреговата охрана са имали екипи наблизо и са изпратени незабавно, така че да окажат спешна помощ. Всичко досега сочи, че става въпрос за един ужасен инцидент. Към момента не виждаме индикации, които да сочат за умишлено деяние. Намеренията ми са да изпратим всички федерални ресурси, от които Балтимор се нуждае, да платим всички разходи по реконструкцията на моста и очаквам Конгресът да подкрепи усилията ни", заяви президентът на САЩ Джо Байдън.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase