Целта е проверка за нелегално пребиваващи, опасни предмети, наркотици и забранени вещи

Внезапна проверка на СДВР в бежанските центрове в столицата. Те се намират в кварталите "Овча купел", "Военна рампа" и "Враждебна". Целта е да се установи спазва ли се реда, както и дали хората, които са вътре, са постоянно пребиваващи.

Правна комисия обсъжда законопроект за повече охрана на бежански центрове

В района има засилено присъствие на въоръжени полицаи. Някои от унифирмените са с кучета. "Целта на акцията е проверка на трите центъра на територията на София за лица, които са нерегламентирано в тях, опасни предмети, забранени вещи и наркотични вещества. Проверяват се всички стаи и хора. Има доста лица с изтекли документи, които трябва да са извън София, в други центрове. Те ще понесат административни наказания. Задържан е един човек, тъй като има данни за криминална проява", заяви зам.-директорът на СДВР Стефан Иванов. Той допълни, че досега в центровете не са намирани наркотици.

Според старши комисар Мирослав Данаилов тепърва ще има все повече проверки. "Те ще се реализират все по-често, докато се убедим, че правилата се спазват", обясни той. 

МВР ще охранява всички центрове за мигранти и бежанци, управлявани от Държавната агенция за бежанците, реши днес парламентът на второ четене.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase