Разказва „Дойче Веле”

Творенията на холандската модна дизайнерка Ирис Ван Херпен наподобяват скулптури. Тя си създава име като един от най-иновативните модни дизайнери в света.

„Исках да се занимавам със скулптура, рисуване и танци. Още не знаех, че искам да се занимавам с мода, но вече правех свои собствени дрехи. И така започнах да научавам колко трансформираща може да бъде модата, колко силно въздействие може да има. Тогава разбрах, че модата е моят космос”, казва Ирис Ван Херпен.

Оливър Хъдсън - да си дете на Голди Хоун си има цена

Тя харесва технологиите и експериментите.Така успява да слее традиционната мода с модерните технологии. Именно тази комбинация прави нейните модели толкова оригинални и невероятни. Международни знаменитости се тълпят на нейните ревюта.

Музей в Париж вече посвети на нея голяма изложба. На откриването присъстваха първата дама на Франция Бриджит Макрон и холандската кралица Максима, която дори се появи в една от роклите на Ван Херпен. Това беше голяма чест за една малко сдържана дизайнерка, която по принцип представя творенията си два пъти годишно в Париж.

Повече гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и понеделник от 22.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase