Това заяви американският посланик у нас

Членството на България в НАТО ѝ позволява да се чувства сигурна и защитена. Това заяви американският посланик у нас Негово Превъзходителство Кенет Мертен. Той участва в бизнес обяд, организиран от Американската търговска камара, по случай 20-ата годишнина от приемането на страната ни в Алианса. Според Мертен за последните две десетилетия България се е утвърдила като важен член на НАТО.

Равносметката на политиците за 20-те години на членство на България в НАТО

Американският посланик коментира и политическата ситуация у нас. „Разочаровани сме, че опитите за съставяне на правителство се оказаха неуспешни. Не е наша работа да се месим в тези отношения. Доволни сме от прогреса през последните няколко месеца и се надяваме той да продължи, когато се сформира ново правителство след изборите. Всичко случило се сега не е причина да не останем оптимисти за бъдещето България“, посочи Мертен.

Служители на Държавния департамент на САЩ пък посетиха посолството ни във Вашингтон и връчиха поздравително писмо. „Алиансът е по-силен и по-ефективен, благодарение на участието на България”, пише помощник държавния секретар Джим О’Брайън.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase