Той ѝ предложил ВИП карта, която ѝ предоставя достъп до събития, срещи със звезди и парични премии

Румънка, която живее от 12 години в Испания, е станала жертва на кибер престъпление. С нея се свързал мъж, представящ се за холивудската звезда Брад Пит. Пред испански медии Елена Корня разказа, че макар да ѝ се е сторило странно, че прочутият актьор се свързва с нея, по-късно била убедена, че не става дума за шега.

Жената разказва, че мнимият Брад Пит се свързал с нея през есента на миналата година в TikTok и ѝ предложил ВИП карта, която ѝ предоставя достъп до събития, срещи със звезди и парични премии. „Абонирах се с моите данни и започна да ми изпраща съобщения в WhatsApp. Доказа ми, че е той с шофьорска книжка с неговата снимка. Останах без думи“, разказва румънката. Тя внесла 300 евро за ВИП карта и още 1000 чрез трансфер. Сега се притеснява, че е предоставила личните си данни, включително личен персонален номер, какъвто получават чужденците в Испания.

Измама в интернет: Фалшиви профили на популярни личности обещават награди в криптовалута

Тя споделя, че не е устояла на офертата за ВИП карта, защото с нея можела да участва в събития, да получава подаръци и да се среща със звезди. Жената превела 1000 евро, за да получи пакет от САЩ. Парите били предназначени за митнически такси. Елена видяла снимка на пакета и съдържанието му – бижута и пари, по думите й – 50 000 евро. Измамникът ѝ поискал след това още 3000 евро, за да получи пакета у дома си. Запитана каква логика е намерила в това един чужденец да ѝ изпраща пари, Елена отговаря: „Трябваше да видите как говори с мен. Изпращаше ми сърца и целувки, играеше си много с моите чувства и емоции. Казваше ми, че ме обича“.

Испанските власти разследват случая, но жената предупреждава хората да не се подвеждат.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: vesti.bg