Мариян Събев и Милен Иванов за действията на ДАНС и Антикорупционната комисия

Седем бяха задържани за 24 часа след акцията на ДАНС и Антикорупционната комисия в Агенция „Митници”. Сред тях са директорът на агенцията Петя Банкова и заместникът ѝ Людмил Маринов.

„Все още липсва достатъчно ясна и категорична информация какво се случва на оперативно ниво в самото разследване. По мои последни данни Петя Банкова вече е задържана. Това е полицейско задържане и е много вероятно да не са ѝ повдигнати обвинения”. Това коментира в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS Мариян Събев от програма „Сигурност” на Центъра за изследване на демокрацията.

Денков: От доста време се въртят слухове, че ДАНС прикрива канали за наркотици

По думите му претърсвания и изземвания в състояние на неотложност се случват, когато има оперативна информация или оперативен сигнал. „Това ни навежда на мисли колко време тече това разследване, потенциално, на комисията срещу нея. Дали е състоятелно, или става въпрос за сигнал, който би имал връзка с изборите”, добави той.

Според доц. Милен Иванов, бивш зам.-ректор на Академията на МВР, има странни неща в цялата ситуация. „Прокуратурата не е уведомена все още, което също е странно”, добави той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.