Делото е насрочено за 5 юни 2024 г.

Окръжен съд – София отложи разпоредителното заседание за инцидента в тунел "Ечемишка", при който загина жена от паднала лампа през 2017 г..

Адвокатите заявиха, че са получили обвинителния акт в законовия 7-дневен срок, но поради огромния обем от материали не са успели да се запознаят с всички доказателства. Прокуратурата не възрази делото да бъде отложено. Делото е насрочено за 5 юни 2024 г. от 13.30 ч.

Осъдиха АПИ на половин милион заради падналата лампа, която уби жена в тунел "Ечемишка"

Съдът конституира като частни обвинители двете деца на загиналата жена. В съдебната зала присъстваха подсъдимите Георги Златев, Надя Сачанска и Георги Фучеджиев.

Припомняме, че експертизи показаха, че причината за фаталния инцидент е липсата на редовна поддръжка на тунел "Ечемишка". Ремонт на съоръжението беше направен след смъртта на жената. Във фаталния ден на 2017 г. загиналата пътува на предната седалка до шофьора, а автомобилът се управлява от брат ѝ.

Людмил Рангелов: Големината на съдебното обезщетение се определя по справедливост

По време на гражданското дело стана ясно, че стоманената конструкция за окачване на лампите е монтирана в тунела през 1984 г., като експерти нееднократно са препоръчвали тя да бъде подновена, но това така и не се е случило. 

През ноември 2023 г. Върховния касационен съд осъди Агенция "Пътна инфрастуктура" на почти половин милион лева. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС