По думите му е недопустимо едно досъдебно производство да трае 7 години

Осъдиха за почти половин милион лева АПИ заради инцидента от 5 февруари 2017 г. в тунел "Ечемишка", в който след падане на лампа загина жена.

Осъдиха АПИ на половин милион заради падналата лампа, която уби жена в тунел "Ечемишка"

"Престъплението не е извършено в етап на наказателно производство, а в отделно гражданско дело. Затова е било доста трудно събирането на доказателства за причинно-следствената връзка между падналата от корозия греда. Големината на обезщетението се определя по справедливост. Това е понятие, което знанието, емоцията, моралът на съдията изпълват със съдържание". Това каза адвокат Людмил Рангелов за NOVA. 

По думите му е недопустимо едно досъдебно производство да трае 7 години. "Установяването на виновните лица не е лесна работа, поради отдалечеността им от конкретния резултат. Има много сложни връзки. Трябва да се посочи има ли виновни лица, които да бъдат дадени на съд, или няма. Когато вредите настъпват по вина на държавни институции, гражданите плащат. За да има възмездие чрез обезщетение, трябва съдът да установи противоправно поведение, вредоносен резултат, след това вина за това поведение и да има връзка между него и резултата", коментира той.
 
Според него при констатация на всички условия, съдът присъжда обезщетение, чиято оценка варира съгласно обстоятелствата. "Хората трябва да търсят правата си, защото това дисциплинира", смята адвокатът.
 
Целия разговор гледайте във видеото.