"Хората с най-високи доходи трябва да внасят най-много в осигурителната система”, каза синдикалистът

„Тази история в митниците не става за два дни, действа се за дълго време. Правят се различни намеци. Не е изключено и нищо да не научим накрая, защото те там помежду си се оправят”. Това заяви Димитър Манолов, президент на КТ „Подкрепа” в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS по повод повдигнатите обвинения на директора на агенция „Митници” Петя Банкова.

„Всички знаем на част от управляващата сглобка да овладеят ДАНС и другите служби и това да е част от този сюжет”, каза синдикалистът.

Директорът на Агенция "Митници" с обвинения за участие в ОПГ

Относно създадените късно снощи временни комисии в парламента Манолов обясни, че има дейности и хора, които в рамките на управлението са практически недосегаеми. За да хвърлим око върху това какви са ги вършили, те трябва да слязат от поста, на който се намират, обясни той.

Президентът на КТ „Подкрепа” повдигна въпроса с техническата организация на изборите – някои от гражданите нямат право да гласуват на евроизборите, но могат да гласуват за парламентарния вот. „На две машини ли ще гласуват – идея нямам. С тази история с оспорването на изборите в София „кутията на Пандора” е отворена”, каза Манолов.

Радев: Главчев заяви, че ще бъде готов със състава на Министерския съвет до края на деня

Относно спрягането на шефа на НОИ Ивайло Иванов за социален министър синдакалистът каза, че той има качества. „Той е много отдавна в тези системи, работил е с всички режими и е много трудно да му се сложи политически етикет”, обясни Манолов.

За размера на великденските надбавки президентът на КТ „Подкрепа” призна, че е абсурдно да бъде намерена универсалната справедливост. Според него за добавките най-много ще настояват хората с максималната пенсия, която 3400 лева.

„Това, което трябва да се направи, е хората с най-високи доходи да внасят най-много в осигурителната система”, каза Манолов. Той е скептичен, че това ще стане. „В България най-богатите хора са като домашни любимци, те не трябва да бъдат закачани, трябва да бъдат обгрижвани, добре хранени, водени на разходка”, обясни Димитър Манолов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase