„Дойче веле” ни представя компанията, която изработва костюми за киното

Когато големите кино продукции се нуждаят от сложни костюми, „Перис Костюмс” в Испания са насреща, за да помогнат. Екип на „Дойче веле” прекрачи прага на най-големия гардероб в света. С около 10 милиона костюма, „Перис Костюмс” се счита за най-голямата колекция в света. Холивудските студиа, „Нетфликс”, „Амазон” и други „обличат” своите продукции там.

Испанската компания близо до Мадрид е лидер в отдаването на костюми и аксесоари под наем. Тя „облича” хитове като „Домът на дракона”, предисторията на „Игра на тронове”, „Бриджертън”, „короната”. Хавиер Толедо е изпълнителен директор от 2013 г. Неговото мото е: „Никога не изхвърляй нищо”. Вярва, че всеки костюм може да се преработи безброй пъти.

Какви са тънкостите на кино грима

Колекциите на „Перис Костюмс” включват и бижута - както авторски, така и исторически реплики, обувки и шапки в разнообразни стилове. За да отговорят на търсенето, те създават някои модели на място, в собствената си обувна фабрика. В кожарския отдел пък работят експерти по изработването на исторически костюми. В 22-та склада на компаниятаима много исторически облекла, както и основи за нови костюми, създадени чрез стари шивашки техники.

„Перис Костюмс” е основана през 1856 г. Заема позиции на международния пазар, след като Хавиер Толедо поема управлението. Под негово ръководство колективът нараства от 10 служители до над 250. Днес фирмата вече е лидер в индустрията. Работи и по нова стратегия за дигинализиране на инвентара. Създава нещо като дигитален гардерод, който функционира с помощта на 144 синхронизирани камери и собствен софтуер.

Още по емата гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и понеделник от 22.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase