Кои нарушения струват най-скъпо на безразсъдните шофьори в страната?

Германският аутобан е символ на свободата на колела. Почитателите на високите скорости могат да натиснат газта до край, но наистина ли няма ограничения? Проверяват екип на поредицата „Евромакс” на „Дойче веле” и автоекспертът Андрей Хермлин.

„Мит е, че може да се движите по германските магистрали с неограничена скорост. Ограниченията всъщност са все повече. Преди карах с 220-240 км/ч”, казва Хермлин. И допълва, че изпреварването е позволено само отляво.

Реалността vs снимките в социалните мрежи: Кои са най-впечатляващите места във Виена (ВИДЕО)

Ако пък не спазвате дистанция, може да останете без книжка за три месеца. Глобите за превишена скорост също са солени.

Германия има една от най-дългите магистрални мрежи в света с повече от 13 000 км скоростни пътища, казва още автоекспертът.

„Хората свързват аутобана с Третия райх, с Адолф Хитлер. Това е частично вярно, защото той го развива. Но идеята за магистрала в Германия се появява през 20-те години на миналия век. Хитлер решава да разшири обхвата ѝ като част от политиката на Райха, но идеята не е негова”, допълва Хермлин.

Още по емата гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и понеделник от 22.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase