Екип на „Дойче веле” провери дали фотосите в интернет отговарят на действителността в австрийската столица

Австрийската столица Виена предлага много забележителности за туристите. Известна е със своите дворци, катедрали и исторически център. Всичко това изглежда страхотно на снимките в социалните мрежи, но доколко те съвпадат с реалността? Това провери екип на „Дойче веле”.

Австрийската столица е един от най-посещаваните градове в Европа. Векове наред Виена е домът на династията Хабсбург, която превръща града в своя витрина.

Имперският дворец „Хофбург” в центъра на стария град е гореща точка за фотографите. Комплексът е толкова голям, че дори не се побира в една снимка. Днес той е резиденция на австрийския президент. Там се помещават и много музеи. Националната библиотека там пък съхранява около 200 000 книги, някои от тях - на около 350 години. Дворецът е изключително впечатляващ и определено може да се заключи, че снимките в Instagram не са преувеличени.

Защо Испания е привлекателна за чуждестранните студенти

Ако търсите снимки от Виена, със сигурност ще попаднете и на такива от църквата „Карлскирхе”, построена през 1737 г. Тя има византийски архитектурни елементи, тъй като е повлияна от „Света София” в Истанбул. Много повече от фон за селфи, катедралата се откроява с впечатляващ бароков интериор.

Третият популярен виенски паметник е свързан с преодоляването на епидемия. Бароковата Чумна колона, известна още като Колоната на Светата Троица, е разположена на улица „Грабен” - търговската артерия на Виена. Жителите и гостите на града често спират, за да се полюбуват на високия 20 метра паметник. Върху него са изобразени сцени, свързани с живота и смъртта. Скулптурата е построена от император Леополд Първи. Чумната колона изглежда страхотно на снимки и ви отвежда в сърцето на града.

Още по емата гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и понеделник от 22.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase