Оценявам все повече нещата, които ми се случват на корта и в живота, добавя той

Прогресът на Григор Димитров привлече вниманието на тенис специалистите,  пред Australian Tennis Magazine българинът говори за успехите и трудните моменти.

Григор Димитров си тръгна с изкусителна красавица от парти в Монте Карло (ВИДЕО+СНИМКИ)

Дисциплината, здравата работа, приспособяването към играта на различни тенисисти - трябва да сте готови да се справяте с всичко това постоянно. Това се случва с мен през последната една година. В миналото беше много трудно и загубих някои наистина тежки мачове, но продължих да вярвам. Сърдечната работа се отплаща", казва Димитров.

Григор Димитров отпадна на крачка от четвъртфиналите в Монте Карло

„Дисциплината е свобода. Независимо дали играеш мач или не много от нещата, които правя сега, са ми като начин на живот“, казва Димитров, който дава приоритет на фитнеса, здравословното хранене и психическото здраве. „Има толкова много неща, които са свързани и изобщо не ги приемам за даденост“, споделя той.

Официално: Григор Димитров вече е девети в света

Григор Димитров споделя, че е бил твърде уважителен към опонентите с големи имена в началото на кариерата си.

„Това не ми служеше добре, когато трябваше да се състезавам срещу тях и мисля, че трябваше да го науча с времето“, добавя Димитров, който въпреки това записа победи над Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович.

Феноменален Григор Димитров е на финал в Маями (ВИДЕО)

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: ausopen.com