Димитър Главчев: Нямам план Б

Даниел Митов се отказа от кандидатурата си за министър на външните работи. Това обяви самият той в петък. Малко по-късно ситуацията коментира и служебният министър-председател. Димитър Главчев призна, че няма план Б за позицията.

Даниел Митов: Готов съм да поема поста външен министър

"Не искам да се превръщам в ябълката на раздора. Смятам, че България трябва да е с пронатовска позиция, каквато имам и аз самият. Разочарован съм от позицията на ПП-ДБ, които застанаха зад президента. Мога сега да успокоя Радев: Господин президент, с Вас са! Сега отговорността за МВнР е на държавния глава, той ще носи отговорност за министъра", заяви Митов.

Коментарът му е по повод поисканите от служебния премиер Димитър Главчев рокади в състава на МС. Министър-председателят настоя Стефан Димитров да бъде освободен като министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов, а в минисерското кресло в земеделското ведомство да седне Георги Тахов на мястото на Кирил Вътев.

По-рано nova.bg неволно обвърза името на г-н Георги Димитров с това на обвинения в контрабанда Стефан Димитров. Тази неточност беше отстранена незабавно. Екипът ни поднася извинения на г-н Георги Димитров!

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase