Заложено бе изслушване на Теменужка Петкова в качеството ѝ на министър на енергетиката

Провал на първото заседание на временната парламентарна комисия за "Турски поток". Тя беше създадена по искане на ПП-ДБ, а целта е разкриване на всички обстоятелства около реализирането на проекта. Депутатите трябваше да изслушат Теменужка Петкова, която беше министър на енергетиката в периода на строеж на газопровода. ПП-ДБ поискаха на депутатските въпроси да отговорят и бившият посланик в Русия Илиян Василев, както и организацията „Български елфи”, които разпространиха документите.

Първото заседание на временната парламентарна комисия за установяване на факти и обстоятелства относно изчезналата "Пътна карта за реализация на проекта за разширение на газопреносната система на България", както и всички факти и обстоятелства относно реализацията на проекта "Турски поток", започна със спорове за дневния ред.

Парламентът създаде комисия, която да провери всички факти относно "Турски поток"

"Колеги, ако търсите истината, ако не сте тук да прикривате това, което се е случило, нека хората, които са намерили документите да им дадем думата", призова Мартин Димитров от ПП-ДБ.

"Моето желание е в комисията, без да влезем в предизборни агитации, да направим всичко възможно да предоставим на обществото онази информация, която е необходима. Нямам нищо против да изслушаме не само г-н Василев, ако искате ще изслушаме и Първан Баняджията", заяви Рамадан Аталай от ДПС.

"Така или иначе е предизборен панаир. Едва ли някой в тая зала не е наясно, че за 1 седмица тази комисия нищо няма да свърши", смята Тошко Йорданов.

Депутатите създадоха комисия за установяване на факти и обстоятелства, свързани с дерогацията

Станислав Анастасов от ДПС посочи, че идеята на тази комисия е да се запознае с всички факти и обстоятелства и не разбира защо Димитров иска да доведе на изслушване бившия ни посланик в Москва – Илиян Василев, който, по думите на депутата, не е запознат с документите.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase