Според свидетел бившият министър се е познавал с тях

Бившият финансов министър Асен Василев бе изслушан във Временната парламентарна комисия за скандала и арестите в Агенция "Митници”. "Тези лица – Марин и Стефан Димитрови, не са посещавали Министерство на финансите (МФ). Аз лично не съм се срещал с тях", заяви той.

Василев определи като опит за атака към него да се твърди друго. В началото на април беше арестувана директорката на агенцията Петя Банкова. Според разследващите Банкова се е познавала с другите двама обвинени в контрабанда - Стефан и Марин Димитрови. Тримата са обвинени за участие в организирана престъпна група, пране на пари и подкупи. По време на съдебно заседание бяха цитирани показания на свидетел, според когото Димитрови са били познати и с бившия финансов министър Асен Василев.

Бойко Рашков: Стефан и Марин Димитрови бяха мои информатори

От ГЕРБ първи се поинтересуваха дали обвинените в контрабанда баща и син Марин и Стефан Димитрови са ходили в Министерството на финансите, докато Асен Василев е бил министър. Поводът - справка от охранителната фирма на финансовото министерство, в която се казва, че двамата са посещавали министерството.


"Тази изфабрикувана информация нека си я проверяват всички органи. Не ги познавам двете лица", коментира Асен Василев.

Служител в Агенция „Митници“: Преместваха колеги заради съобщение за длъжностни престъпления

От "Има такъв народ" пък цитираха председателят на ДАНС, който пред депутатите съобщил за разговор между Асен Василев и един от обвинените - Стефан Димитров.

От ДПС попитаха Василев дали когато искал Недан Хаджиев да оглави областната дирекция на полицията в Хасково е знаел, че той е поддържал връзки с Димитрови.

"Дали ви беше известно, че този държавен служител е в контакт с тези герои", попита депутатът от ДПС Йордан Цонев, а Асен Василев отговори с краткия отговор "не".

За "Възраждане" и БСП комисията се събира предизборно. А на тръгване Василев каза, че все още не е получил призовка за разпит в прокуратурата.

До момента в комисията бяха изслушани служебният вътрешен министър Калин Стоянов, финансовият министър Людмила Петкова, председателят на Държавната агенция „Национална сигурност”, бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров и бившият вътрешен министър Бойко Рашков.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase