Той няма да е единственият футболист, който ще носи огъня в града

Бившият нападател на "Олимпик Марсилия" и "Челси" Дидие Дрогба ще бъде спортистът, който последен ще носи олимпийския огън в Марсилия и ще го запали на стадион "Велодром". Това стана ясно ден преди пристигането на огъня в Старото пристанище на Марсилия на кораба "Белем", като новината съобщи президентът на Организационния комитет на Олимпийските игри Тони Естанге.

В униформа от Варна до Париж: Български полицаи охраняват Олимпиадата

Легендата на Кот д'Ивоар игра един сезон в "Олимпик Марсилия" - 2003/04, като пристигна от "Гингам". Дрогба направи знаменателен сезон с отбора, като вкара 19 гола за първенство и 32 във всички турнири за 55 мача, като помогна на тима да стигне до финала за Купата на УЕФА, загубен от "Валенсия" с 0:2. Тогава Дидие Дрогба вкара решаващи голове срещу "Ливърпул", "Интер Милано" и "Нюкасъл", за да класира отбора на финал, а през лятото бе продаден на "Челси" за повече от 35 милиона евро.

Известни готвачи съставиха над 500 рецепти за Олимпийските игри

Дидие Дрогба ще запали огъня на "Велодром", но няма да е единственият футболист, който ще го носи в Марсилия, като в списъка са още Базил Боли, Жан-Пиер Папен и Ерик Ди Меко, както и актуалният играч на тима Валентен Ронжие.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Христо Бонински, БТА