Там има добре уреден обществен транспорт

Популярният австрийски регион Залцкамергут носи титлата Европейска столица на културата 2024-та. Халщат е една от горещите туристически точки на Австрия и се намира точно в този регион. Тук има прекрасна планинска природа, история, местни традиции. Градът е лесно достъпен с влак. Там не се допускат автомобили.

Кметът на "Замръзналото кралство" моли туристите да спрат да прииждат (СНИМКИ)

В селото живеят по-малко от 800 жители, но посетителите са над милион. Мястото става известно като фон от филма "Spring Waltz" от 2006 година, представен по Netflix. Местната църква е акцент в града. Много от сградите са на стотици години. Гондола отвежда туристите на високо за прекрасна панорамна гледка към Халщат от въздуха.

Тарт фламбе - френският отговор на италианската пица (ВИДЕО)

Залцкамергут се превежда като „Солна област”. Добивът на сол тук е започнал през Бронзовата епоха. Нацистите използват мините за укриване на плячкосано изкуство.

Кметът разказа, че заради големия наплив на туристи, особено през юли и август, са подобрили организацията на обществения транспорт.

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и понеделник от 22.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase