Според него е нормално напрежението да избухне в някаква насока

Какво предизвика атентата срещу премиера на Словакия и повече за предстоящата визита на Путин в Китай - коментар на бившия заместник външен министър Милен Керемедчиев.

Простреляха премиера на Словакия (ВИДЕО)

Словашкият премиер Роберт Фицо беше прострелян след изнесено правителствено заседание в град Хандлова. По думите на Керемедчиев е нормално напрежението, което министър-председателят на Словакия нагнети по време на изборите, да избухне в някаква насока.

„Той дойде на власт с лозунга „Нито един патрон повече за Украйна”, с изключително яростна антимигрантска реторика, проруски и антиевропейски изказвания”, каза Керемдчиев за заявките на Фицо. „Нагнети до червено емоциите в Словакия и затова се стигна до атентат”, заключи бившият заместник външен министър.

Журналист: Отношенията между София и Скопие ще бъдат много сложни

Керемедчиев отбелязва, че икономиката на Русия е преминала на военновременни нива. „В момента страната започва да харчи 7,8% от БВП, което се равнява на това, което СССР е харчел по време на Студената война”, отбеляза той.

Според бившия заместник външен министър антимигрантските настроения и войната в Украйна ще са ключови при избора на следващите европейски депутати.

Главчев: България няма да прави повече отстъпки спрямо Северна Македония

Повече по темата гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase