„Ще се извърши автотехническа експертиза, която ще изясни скоростта", поясни той

Според бившия зам.-ректор на академията на МВР Милен Иванов автомобилът на НСО от тежката катастрофа на входа на Аксаково, не се е движил бързо. Той смята така, тъй като по нея няма толкова сериозни щети.

„Ще се извърши автотехническа експертиза, която ще изясни скоростта на движение. Дори да е била превишена, не е с много”, поясни Иванов.

На въпрос при кои обстоятелства кола на НСО може да наруши правилата законно, зам.-ректорът на академията на МВР обясни следното:

„Единствената хипотеза той да не съобразява със Закона за движение на пътищата, е когато се намира в специален режим на движение – пуснал е съответните светлини. Когато има заплаха, може да направи всичко за да предотврати посегателство спрямо охраняваното лице. Тогава всички шофьори са длъжни да му осигурят предимство, независимо от маркировка и светофарна уредба”.

Кола на НСО, в която пътувал Кирил Петков, катастрофира. Има жертва (ВИДЕО+СНИМКИ)

Иванов коментира и може ли Кирил Петков да използва кола на НСО като бивш премиер.

„Полага му се до 4 години, след като напусне поста.

Ако има заплаха за живота му, също може да използва такъв автомобил”, допълни той.

 И поясни, че в колите на НСО трябва да има оборудване за оказване на първа долекарска помощ, за лична защита и противогази, но за съжаление това често не се спазва.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase