Жена е в тежко състояние в болница

Автомобил на НСО, в който е пътувал съпредседателят на ПП Кирил Петков, катастрофира. При удара на колата с друг автомобил загина един мъж. Инцидентът е станал в 17:30 часа на входа на град Аксаково и е била причинена от кола, внезапно изскочила от път без предимство. Това съобщиха от пресцентъра на "Продължаваме промяната".

"Малко преди гр. Аксаково от второстепенен път излиза втори автомобил, който не спира на знак стоп и се включва в пътното платно", заяви ст. комисар Андрей Ангелов, директор ОДМВР - Варна.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК 

Във въпросния автомобил са се возили мъж и жена на възраст над 60 години. От МВР Варна съобщиха за NOVA, че загиналият е водачът на колата. Пострадала е съпругата му, която е  в тежко състояние. Тя е настанена в болница "Света Анна" във Варна. Други трима са прегледани и са освободени за домашно лечение. Те са с леки наранявания.

"На място почива водачът на втория автомобил. В него са пътували мъж и жена на 60 и на 63 г. Жената е в тежко състояние. Откарана е в болница с множество травми", посочва старши комисар Ангелов. 

На този етап е рано да се каже дали животът на жената е вън от опасност. "Приета е в реанимация. Със съчетана травма е - глава, гърди, корем", обясни д-р Маргарита Станкова, МБАЛ "Св. Анна". 

В автомобила на НСО е имало четирима души. Освен Кирил Петков, в колата на НСО е пътувало и пресаташето на ПП Найо Тицин. И двамата са в добро състояние, казаха за NOVA от преслужбата на партията. 

С пост във Facebook съпредседателят на ПП Кирил Петков изрази съболезнования на близките на починалия в катастрофата шофьор.

"Моите огромни съболезнования на близките на починалия шофьор. Колата на НСО, с която отивахме към Варна тази вечер, катастрофира на влизане в Аксаково. Возих се на задната седалка в колата и имах само изкарване на въздуха, но реално не съм пострадал.
Бърза помощ дойдоха много бързо на място, както и пожарникарите, които успяха много професионално да разрежат колата за да извадят пострадалите. Искам да благодаря и на тези, които още в първите минути успяха да намерят лост и заедно да отворим вратите и да се стигнем до хората. Благодаря и на двамата служители от НСО, с които отворихме заедно вратите и бяха адекватни въпреки, че и те бяха с някакви травми", написа Петков. 

И подчертава, че "реално без професионалната техника и уменията на пожарникарите не можехме да се справим". "Дадох дума на екипа на пожарникарите, че тези специализирани инструменти, които имаха, трябва да са в всяка пожарна кола, защото разбрах, че някои ги имат, а някои не. Обещавам, че ще направя всичко, за да ги осигурим!", посочва съпредседателят на ПП. 

Шофьорът, загинал при катастрофата в Пловдив – с 16 акта и фиша

Той е отишъл и до болницата, в която е настанена пострадалата при инцидента женна. "Говорих с неврохирурга, която ме уведоми, че черепната травма изглежда незастрашаваща живота. Моля се на Бог и другите травми да не застрашат живота ѝ. Дал съм телефона си на директора на болницата, ако трябва каквото и да е съдействие, да имаме личен контакт и да ми звънят по всяко време. Медицинският персонал в болницата бяха големи професионалисти и им благодаря за моменталната помощ, която оказаха на жената. Искрени съболезнования на дъщеря му, семейството и близките му. Ще се опитам да се свържа с тях в утрешния ден, и да им окажем всякаква помощ от която имат нужда. Ще спра предизборната си кампания докато съм сигурен, че всичко което зависи от мен за да помогна на пострадалите и семейството е направено. Благодаря за стотиците обаждания. Бог да го прости човека!", допълва в поста си в социлната мрежа Петков. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase