Гимнастичките завоюваха злато и сребро на обръч в индивидуалните съчетания

Президентът Румен Радев връчи медалите на гимнастичките ни Боряна Калейн и Стилияна Николова в зала "Ласло Пап" в Будапеща, където се провежда Европейското първенство по художествена гимнастика. На 26 май Боряна Калейн завоюва златото при индивидуалните представяния с обръч, а Стилияна Николова - среброто. Във финала с бухалки, Калейн спечели и бронзовия медал.

България завършва 40-ия шампионат на Стария континент с общо девет медала.

На 25 май Стилияна Николова спечели златния медал в многобоя. Тя триумфира със страхотна преднина пред втората София Рафаели от Италия. Николова „наследи“ европейската титла, след като през изминалата година тя беше за другата ни представителка Боряна Калейн.

Триумф за България на Европейското първенство по художествена гимнастика

„Знаех, че ако си изиграя съчетанията съм конкурентноспособна на най-големите в художествената гимнастика. Когато видях оценките, бях много щастлива и доволна от себе си. За мен това състезание беше едно предизвикателство, с което успях да се справя.  Оттук нататък ме очаква здрава подготовка и Дай Боже, успешни Олимпийски игри”, коментира коментира Стилияна Николова пред медиите. Тя пожела на всички българи да бъдат здрави и да се обичат.

Макар и дебютант на такъв форум радост за България донесе и Елвира Краснобаева със своя бронзов медал на лента. "Много съм щастлива за този медал, за това постижение. За мен това беше първо толкова голямо състезание", посочи тя. 

Радев беше в зала "Ласло Пап" за финалите при жените, за да подкрепи българските гимнастички. Той е в компанията на президента на Европейската гимнастика Фарид Гаибов (Азербайджан). България има осем медала от шампионата до момента - четири златни, два сребърни и два бронзови.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase