Гимнастичките ни завоюваха редица медали

25 май беше исторически ден за България на Европейското първенство по художествена гимнастика. В Будапеща момичетата завоюваха три златни медала от три възможни.

Стилияна Николова спечели златния медал на Европейското първенство по художествена гимнастика

Стилияна Николова донесе втора поредна европейска титла за България в многобоя. След това златото спечели и ансамбълът на България. Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева бяха безапелационни и в двете си изигравания.

Гимнастичките ни с отлично представяне на Европейското първенство

Третото злато България спечели в отборната надпревара. Тимът в състав Боряна Калейн, Стилияна Николова, Елвира Краснобаева и ансамбъл жени защити отборната си титла.

Днес Боряна Калейн спечели златен медал на обръч, а Стиляна Николова - среброто при индивидуалните представяния. Бронзовият медал взе Елвира Краснобаева при индивидуалните съчетания на лента, а Боряна Калейн завърши Европейското първенство по художествена гимнастика в Будапеща - с бронзов медал във финала на бухалки. 

Пред БТА Стилияна Николова сподели, че е много щастлива. „Преди последното изпълнение знаех, че трябва да си изиграя и четвъртото съчетание хубаво и че има вероятност да стана първа. Днес просто бях много концентрирана и исках да изиграя съчетанията максимално  добре”, каза тя след състезанието вчера.

„Чувстваме се прекрасно, че успяхме да защитим именно тази титла. Това ни беше последното голямо състезание преди олимпиадата и сме много щастливи за това, че успяхме да покажем композициите си по един добър начин. И се надяваме да продължаваме така”, каза Камелия Петрова от ансамбъла.

„Златна България с три абсолютни европейски титли”, подчерта председателят на БФХГ Илиана Раева.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase