Гледайте Боряна Калейн и Стилияна Николова в "Интервюто в Новините на NOVA"

След големия триумф на европейското първенство по художествена гимнастика и спечелените три титли в многобоя, гимнастичките ни бяха емоционално посрещнати. Грациите вече са на родна земя. Въпреки огромния успех в Будапеща, Стилияна Николова и Боряна Калейн вече гледат към голямата мечта - Олимпийските игри в Париж.

След пристигането си на родна земя, Боряна Калейн и Стилияна Николова си пожелаха и на стълбичката в Париж отново да са хванати за ръце и да пеят българския химн.
"Пожелавам си и в Париж да имаме такава снимка, ръка за ръка", каза Боряна Калейн. 

Европейската титла при индивидуалното класиране остана в България, но смени притежателя си и вече е в ръцете на Стилияна Николова, след като през миналата година бе спечелена от Боряна Калейн. 

"Да, няма нищо по-хубаво от това златният медал отново да бъде в България", каза миналогодишната носителка Боряна.

"Успехът наистина е много голям, аз много се радвам, че успях да си изиграя толкова добре съчетанията и то и четирите и да няма груби грешки. Знам, че това състезание беше много силно за мен, но знам, че мога и повече", каза Стилияна.

Радев връчи медалите на Боряна Калейн и Стилияна Николова в Будапеща (ВИДЕО+СНИМКИ)

Оценката на председателя на федерацията Илиана Раева бе положителна, но тя изрази и своите притеснения.

"Това беше голям успех. Ако кажа, че не сме го очаквали ще излъжа, но ако кажа, че сме, също няма да бъде съвсем вярно, защото нашата конкуренция е много голяма. Много съм притеснена. Много се радвам, но съм много притеснена след един такъв голям успех. Два пъти по-строга ще бъда и два пъти повече ще изисквам от тях", каза Раева.

Калейн спечели титлата във финала на обръч, постижение което се случва за първи път след 1988-а година.

"Доволна съм от някои съчетания, които изгиграх, от други - не чак толкова. Но от друга страна се радвам, че успях да си ги изтренирам, да допусна някои грешки, но това реално ще ми бъде урок за следващите състезания", каза Калейн.  

Момичетата няма да имат почивка, а ще продължат подготовката за голямата си цел и мечта - Париж... 

Стилияна Николова и Боряна Калейн: На Олимпиада искаме да сме ръка за ръка на подиума

"Това е нашата цел, от тук нататък продължаваме още по-мотивирани с нашите тренировки. Всичко да е наред, да имаме късмет и на Олимпиадата да имаме повече успехи", каза Боряна.

"Надявам се наистина нашите мечти да се сбъднат в Париж", допълни Стилияна.

Раева разкри и какво трябва да се направи по пътя към игрите във френската столица.   "Наистина момичетата трябва да са машини, за да го правят и трябва да постигнем това нещо да са машини, защото са ни много рискови съчетанията", каза Раева. 

Новините от друг ъгъл - последвай ни в TikTok и открий лицата зад събитията, които формират света ни!

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase