Вече трети месец парите за медиците не пристигат, обясниха съветници от ГЕРБ-СДС

Столичният общински съвет отхвърли доклада за актуализация на бюджета на Столичната община. Мотивът е, че някои от общинските съветници не са се запознали в детайли с предложението.

Зам.-кметът по финанси Иван Василев е един от вносителите на този доклад. По думите му са направени корекции в бюджета, за да може медицинските сестри от общинските болници да получат достойно възнаграждение. Той допълни, че при евентуално отпуснати пари от държавата Столичната община ще внесе допълнителна актуализация към бюджета. Също така ще регламентират средства за автотранспорта и електротранспорта, с които да покрият натрупаните през годините задължения, както и допълнителни 5 млн. лева за текущи ремонти на инфраструктурата на столицата. Василев призова общинските съветници за подкрепа. 

Екипът на Терзиев представи програма за модернизация на градския транспорт

Вече трети месец обещаните пари за медицинските служители в детските градини и яслите в столичното общинско здравеопазване не пристигат, казаха общински съветници от ГЕРБ-СДС. „На 24 април столичният кмет сключва колективен трудов договор без да оповести, че парите все още не са постъпили. Стигаме до юни, когато Терзиев иска от СОС да подкрепи доклад за промени в разходната и приходната част, с която да бъдат отпуснати 17 млн.лв. от бюджета на Столичната община", заяви Антон Хекимян.  

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БТА, Николета Василева