Новата мода е агитките да се шегуват с традиционните ястия на противниците

Нов вид шега придобива популярност сред футболните фенове, които присъстват на Евро 2024, предаде „Ройтерс”. Става въпрос за кулинарна война. Идеята е да се пошегуваш с традиционно ястие на държавата, която играе срещу любимците ти. Модата беше стартирана от албански фенове, които чупиха спагети пред италианската агитка. 

Мбапе ще пропусне оставащите мачове от груповата фаза на UEFA EURO 2024

Вчера австрийски фенове са чупили багети пред кафене, пълно с фенове на Франция, а французите са отвърнали с подигравки за виенски шницели.

Кулинарното напрежение се пренесе и на стадионите, като швейцарски почитатели бяха вдигнали лозунги против едно от националните ястия на Унгария - гулаш. Малка част от почитателите на Украйна са скандирали против мамалигата (качамак), най-популярното ястие в Румъния. 

Играчи на Украйна се сбиха в съблекалнята след мача с Румъния и изгониха треньора

Очаква се обект на шеги да станат и германските вурстове."По-добре да водим такъв спор за националните си кухни, а не да се бием по улиците. Важно е човек да приема нещата с усмивка. Само не намесвайте нашите наденички с къри. Тогава ще стане страшно", казва Роланд Кох, собственик на магазин до стадиона в Хамбург.

Програмата на мачовете за 18 юни: 

Турция - Грузия ще се играе от 19 ч. гледайте по DIEMA и DIEMA SPORT 3.
 
Португалия - Чехия ще се играе от 22 ч. гледайте на живо с картина в Gong.bg.

Футболните фенове ще могат да проследят двубоите от UEFA EURO 2024 по NOVA, DIEMA, DIEMA SPORT 3, в каналите от премиум пакета DIEMA XTRA, както и онлайн на стрийминг платформата PLAY DIEMA XTRA, и в спортния портал Gong.bg.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Георги Радунчев, БТА