По думите на Красимир Митов отпуснатият през април ресурс от 13 млн. лева за спешните центрове е изцяло разпределен

Проблемите в здравеопазването са отново на масата на преговорите между синдикат „Защита” и здравния министър. След срещата, от профсъюза заявиха, че диалогът с Галя Кондева е бил конструктивен и на този етап отлагат намерението си за протест и палатков лагер. От министерството са отчели необходимостта от закон за спешната помощ, както и за заетите в центровете да бъде приета първа категория труд. 

Служебното ръководство на здравното министерство е обещало да осигури средства за увеличение на заплатите в кръвните центрове и държавните психиатрични болници, съобщи Красимир Митов от синдикат "Защита" след среща с министър Галя Кондева.  

 

По думите му отпуснатият през април ресурс от 13 милиона лева за спешните центрове е изцяло разпределен. От синдиката очакват да им бъде представена методиката, по която е направено разпределението.

Здравният министър и синдикат „Защита” отново обсъждат заплатите в сектора

Митов обясни, че увеличението на заплатите при шофьорите и при сестрите, както и при фелдшерите е много различно. „На едни шофьори заплатите са увеличени със 140 лв., на други - с 45 лв. Търсим начини как да бъдат решени проблемите в болниците, защото знаете, че те са търговски дружества и министерството там не може да отпусен пари. Стигнахме до мнението, че положението в общинските болници е много тежко и тепърва ще се мисли там какво да се прави!”, допълни Красимир Митов.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase