Решението на ВАС е окончателно

ВАС остави в сила разпореждането на Административния съд в София. С него се решава да бъдат прекратени действията извършвани от длъжностни лица от Столична община, разпоредени от зам.-кмета по транспорт Илиян Павлов, по въвеждане на нова постоянна организация на движението по бул. “Витоша“, бул.“Патриарх Евтимий“ и ул.“Проф. Фритьоф Нансен".

"Стоп на беззаконието на пътищата": Протест блокира центъра на София (КАРТА)

Съдът е приел, че липсата на актуален генерален план за организация на движението за процесния участък, както и за цялата община, обуславя извод за неоснователно извършване на действия по въвеждане на нова постоянна организация на движението на посочените локации.

Съдебният състав е установил, че не са спазени изискванията за организиране на движението по пътищата, отворени за обществено ползване, а именно не е проведена съгласувателна процедура на предварителния проект на Генерален план за организация на движението. Не е изпълнено и изискването окончателният проект на плана да е одобрен от общинския съвет по предложение на кмета, придружен от протокола на ЕСУТ за приемане на окончателния проект.

Определението по административното дело на Върховния административен съд е окончателно.

Продължават протестите заради новата организация на движението в София

Вижте целия документ: 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Пресцентър ВАС