В шествието се включват сдружения на родители, чиито деца са загинали в катастрофи

Протестно автошествие блокира центъра на София. Митингът е под надслов "Стоп на беззаконието по пътищата". В него се включват сдружения на родители, чиито деца са загинали в катастрофи, таксиметрови шофьори и протестиращите срещу реорганизацията на бул. „Патриарх Евтимий“. Европейският център за транспортни политики също се включи в недоволството.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Година след смъртта на Ани и Явор - нов протест на булевард „Сливница”

Нов опит: Гледат делото за убития на „Гурко” 15-годишен Филип

Протестиращите преминаха по бул. „Цариградско шосе“ и бул. „Васил Левски“. На кръстовището на бул. „Патриарх Евтимий“ и бул. „Витоша“ те оставиха колите си се отправиха към Съдебната палата пеша. Там, родителите на деца, загинали в катастрофи, изразиха своето недоволство. Автошествието затвори едната лента за движение, което създава затруднение и за движението на градския транспорт. Протестът продължи до сградата на Общината на ул. „Московска“ 33. Колите изцяло блокираха движението на улицата.

 

 

Продължават протестите заради новата организация на движението в София

Таксиметровите шофьори казаха, че се включват като граждани, а промяната на движението в центъра на столицата е опасна. 

Родителите заявиха, че протестират срещу беззаконието по пътищата и нежеланието на политиците да решат проблемите. "Това няма да върне децата ни, но трябва да послужи за пример и да бъде превенция", каза още те.

„Всеки божи ден има убийства на пътищата. Дали си на светофар, дали си на автобусна спирка или някъде другаде. Ежедневно има пометени хора. Стига толкова! Нашите деца не са статистика, включиха се към нас много хора, но идеята е стоп на беззаконието”, каза Петя Иванова от сдружението „Ангели на Пътя”.

Повече по темата гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase