"Трябва ли да бъда твърд и зъл и да кажа, че е той най-лошият президент в историята, или да бъда мил и спокоен и да го оставя да говори?", запита Тръмп

Американците трябва да изчакат до четвъртък, за да разберат дали наказателната присъда на Доналд Тръмп ще бъде използвана от неговия претендент Джо Байдън като аргумент за атака по време на предстоящия дебат, пише Voice of America.

"Не става дума само за това да наречем Доналд Тръмп "осъден престъпник", а за неговото поведение и за неговия характер. Не забравяйте, че той всъщност е обявявал фалит шест пъти. Това означава, че не е просто лош бизнесмен, а че е подвел всичките си служители", каза Мич Ландрю, който е част от екипа на Байдън.

Тръмп отрича тези обвинения и също така обеща да обжалва осъдителната присъда, която му беше наложена наскоро.

Докато Байдън се подготвяше за предстоящия президентски дебат при закрити врата, Тръмп предпочете да излезе на предизборен тур през уикенда. Той посети Вашингтон и Филаделфия. Кандидатът за президент не скри желанието си за дебат и на моменти питаше поддръжниците си за мнението им относно това как трябва да се държи, когато се изправи срещу Байдън. "Трябва ли да бъда твърд и зъл и да кажа, че е той най-лошият президент в историята, или
трябва ли да бъда мил и спокоен и да го оставя да говори? 50/50", каза Доналд Тръмп по време на митинг.

Ще се превърне ли TikTok в новия терен за политически кампании (ВИДЕО)

Кандидатът на републиканците използва съботния митинг и за да напомни на гласоподавателите за позицията си по отношение на имигрантите без документи. "Още в първия ден на мандата ще започнем най-голямата операция по вътрешна депортация в американската история. Нямаме избор", обеща Тръмп на своите поддръжници.

Байдън наскоро въведе ограничения за обработката на молби за убежище на южната граница. Но през миналата седмица той представи и решение, което ще отвори пътя към получаване на гражданство при сключване на брак с американец/американка.

По време на участието си в NBC Мич Ландрю отправи обвинения към Тръмп и републиканците: "Границата е в беда и това е така през последните 20 или 30 години", каза той. "Още в първия си ден на мандата Джо Байдън представи предложение за цялостна имиграционна реформа, но Конгреса не направи нищо него", подчерта Ландрио.

Доналд Тръмп и Джо Байдън излизат един срещу друг в личен сблъсък

Дебатът между двамата кандидати за президент на САЩ ще се проведе на 27 юни, напомнят от VOA.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase 

Източник: Voice of America, dariknews.bg