Дебатът ще бъде излъчван от CNN

Остават по-малко от две седмици до първия президентски дебат за изборния цикъл през 2024 г. Доналд Тръмп и Джо Байдън ще излязат един срещу друг пред CNN. Медията публикува допълнителни подробности за правилата, договорени с кампаниите на двамата президенти.

Дебатът, който ще бъде воден от Джейк Тапър и Дана Баш в Атланта на 27 юни, ще отбележи първия личен сблъсък в кампанията тази година. И двамата кандидати са приели поканата на телевизията и са се съгласили да приемат параметрите и формата на дебата, както е посочено в писмата, изпратени от телевизията до кампаниите през май.

Байдън няма да предложи налагане на по-леко наказание за сина си

Според мрежата 90-минутният дебат ще включва две рекламни паузи, като през това време служителите на кампанията нямат право да контактуват със своя кандидат. И двамата се съгласиха да се явят на единна трибуна, а позициите им на нея ще бъдат определени чрез хвърляне на монета.

Микрофоните ще бъдат изключени по време на дебата, с изключение на кандидата, чийто ред е да говори. Въпреки, че на сцената няма да се допускат реквизити или предварително написани бележки, на кандидатите ще бъдат дадени химикалка, лист хартия и бутилка вода.

Доналд Тръмп разкри детайли за данъчната си политика

Някои аспекти на дебата, включително отсъствието на аудитория в студиото, ще се различават от предишните дебати. Но както и в миналото, модераторите "ще използват всички средства, с които разполагат, за да наложат спазването на времето и да осигурят цивилизована дискусия", според телевизията.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: CNN