Вътрешният министър инспектира участъка, който стана обект на полемика

Още в понеделник МВР изготви нареждане, с което разпорежда да бъде изпълнено решението на ВАС – да спре въвеждането на новата организация на движение в центъра на София. Искаме и да се обезопасят всички поставени елементи, а срокът беше до днес. Тук нищо не се случва. Санкцията е от 2000 до 7000 лв., както и евентуален сигнал до Прокуратурата за неизпълнение на съдебно решение, което е престъпление по Наказателния кодекс. Пуснахме и сигнал до кмета Васил Терзиев, с което го уведомяваме, че тук са извършени незаконни действия. Това заяви Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, който инспектира участъка, където организацията на движението беше променена. На място беше и началникът на „Пътна полиция” към СДВР ком. Николай Крушарски.

Какво ще се случи след решението на съда за новата организация на движение в София

Припомняме, че Върховният административен съд спря намеренията на СОС, а полицията поиска от кмета първо да обезопаси района, но и да върне старата маркировка. „Всичко това, което се случи в центъра на София, по никакъв начин не беше съгласувано с „Пътна полиция” към СДВР”, категоричен беше Стоянов.

Вътрешният министър коментира и други теми от компетенцията на МВР. Той посочи, че ведомството иска вдигане на глобите, за да се спре войната по пътищата.  

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase