В герой се превърна Мерих Демирал, който се разписа два пъти

Турция победи Австрия с 2:1 в последния осминафинален мач на UEFA EURO 2024. 

За Турция в герой се превърна защитникът Мерих Демирал, който се разписа на два пъти. Първото му попадение дойде след само 57 секунди и се превърна в най-бързия гол в елиминациите на европейско първенство. Австрийците се върнаха в мача с гол в 68-ата минута, но силите им не стигнаха за нещо повече и те напускат турнира. 

Срещата започна изключително динамично. Още преди да изминат 60 секунди Турция успя да поведе. Австрийският състав допусна сериозна грешка при корнер, когато се получи разбъркване в наказателното и играчите на Рангник не успяха да изчистят. От това се възползва Мерих Демирал, който прати кълбото в мрежата на Патрик Пенц.

Така се стигна и до 59-ата минута и втория гол на турския централен защитник Мерих Демирал. Той стигна до центриране от ъглов удар и с глава прати топката във вратата на Австрия.

В 68-ата минута австрийците се върнаха в мача. При центриране от корнер Пош отклони топката с глава към свободния Михаел Грегорич на далечната греда. Той не сбърка и намали изоставането на отбора си.

Футболните фенове ще могат да проследят двубоите от UEFA EURO 2024 по NOVA, DIEMA, DIEMA SPORT 3, в каналите от премиум пакета DIEMA XTRA, както и онлайн на стрийминг платформата PLAY DIEMA XTRA, и в спортния портал Gong.bg

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

 
Източник: Gong.bg