Сенатор от Демократическата партия поиска друг кандидат

Кандидатурата на президента Джо Байдън все повече виси на косъм, твърдят медиите в Съединените щати. Причината е, че в Демократическата партия смятат, че той не е в състояние да се бори за втори мандат и да го изкара.

За първи път сенатор от Демократическата партия призова Джо Байдън да се откаже от президентската надпревара. Питър Уелч написа мнението си в коментар за вестник „Уошингтън поуст”.

Сенаторът от Върмонт каза, че уважава Байдън, но той трябва да се оттегли за доброто на страната. Байдън на няколко пъти декларира, че не смята да се отказва, но съмненията, че здравословното му състояние не позволява да работи нормално, се засилват.

След гласовете на сенатори и активисти на партията му, се чуха и тези на холивудски звезди, подкрепящи демократите. Актьорът Майкъл Дъглас обясни, че е дълбоко загрижен за Джо Байдън. „Искам да кажа, че особено е трудно, защото демократите имат голяма резервна скамейка”, каза още той.

„Колкото и болезнено да е това, колкото и да уважавам Джо Байдън, колкото и да обичам работата, която той свърши като президент, като сенатор в продължение на десетилетия, ние се нуждаем от промяна. Трябва промяна, за да можем да спечелим”, коментира сенаторът от Масачузетс Сет Моултън.

Джордж Клуни призова Байдън да се оттегли от президентската надпревара

Вчера холивудската звезда Джордж Клуни се включи в призивите за смяна на кандидата. Клуни от години използва популярността си, за да събира пари за Демократическата партия и е донесъл милиони като дарения. Той написа в „Ню Йорк таймс”, че е срещнал Байдън на предизборна проява преди 20 дни и той не е бил същият човек от миналата президентска кампания.

Очаква се Джо Байдън да даде пресконференция, която ще бъде първата за него от осем месеца. Очаква се тя да бъде ключова и много напрегната.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase