Олимпийският шампион е родом от града

Олимпийският шампион от Париж 2024 Карлос Насар бе удостоен със званието „почетен гражданин” на Червен бряг за особени заслуги в областта на спорта.

Той лично присъства на сесията на Общинския съвет, на която предложението бе гласувано единодушно. Освен това кметът Атанас Атанасов връчи чек на Насар за 50 000 лева, а 25 000 лева получи треньорът му Павел Иванов.

С питка, гайди, венци и „Българи, юнаци": Карлос Насар и Боряна Калейн се прибраха (ОБЗОР)

„Изключителен талант, силна воля, ти постигна немислимото! След тежката контузия много хора не вярваха, че ще продължиш да спортуваш. А ти не само че продължи да спортуваш, а за няколко месеца стана европейски шампион, световен шампион и вече олимпийски шампион. Ти постигна този успех по начин, който ни изпълни с гордост - с такава лекота хвърляше тези щанги, че само можехме да се захласваме по твоите умения”, обърна се градоначалникът към Насар.

Карлос Насар: Ръцете и сърцето ми са пълни със злато и щастие (СНИМКИ+ВИДЕО)

Общината беше организирала тържествено посрещане на своя съгражданин с водещ на шоуто Ники Кънчев.

„Вълнението е на макс, настроението също е добро. За мен е голямо удоволствие, че хората в града, в който съм израснал се радват така на успехите ми. Не съм изненадан от успеха ми в Париж 2024. Началото на пътя към успеха тръгва оттук, ние сме много кадърен край. Искам златото и след 4 години в Лос Анджелис. Олекна ми като станах шампион, независимо че заявката ми беше много силна”, заяви самият Насар пред репортерите.

„Имаше напрежение преди състезанието. Стратегията беше изработена 40 дни преди Олимпийските игри. Благодаря на общината и на кмета, защото са плътно зад нас. Съветите ми бяха Карлос да бъде спокоен и уверен”, каза треньорът Христов.

Снимка: Мартин Георгиев, NOVA

Формация „Големите гайди” посрещна Карлос пред ритуалната зала посрещнаха Карлос и го съпроводиха до сцената, а на голям екран се въртяха кадри от вдигането му за олимпийско злато.

Удостоиха с почетен плакет и майката на щангиста - Поля Иванова, а на сцената с нея се качиха баба му и дядо му. „Изключително съм развълнувана. Благодарна съм на всички близки и на всички българи за подкрепата. Благодаря и за споделената радост, защото споделената радост се умножава по много”, каза Иванова.

Снимка: Мартин Георгиев, NOVA

Имаше и специален момент на почит към покойния бивш треньор на Насар - Илиян Илиев. Христо Стоичков също се включи в празненството с видео обръщение: „Карлос, най-напред, честита титла. Прегръдка за теб, защото си уникален. Поздравявам те, че си почетен гражданин на Червен бряг и за големите успехи за България. Ти си посланик и почетен гражданин на целия свят с този рекорд, който постави. Ти го постави пред моите очи и беше великолепно. Носи званието почетен гражданин на Червен бряг с гордост. Прегръдки от мен”, гласеше посланието от Стоичков.

За Карлос е предвиден има и видеопоздрав от детската градина, която олимпийският шампион е посещавал като дете.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС