От „Пътна полиция” предупредиха, че изваждат цялата налична техника

Очаквания за засилен трафик в цялата страна заради трите почивни дни се сбъднаха. На границата с Гърция при „Кулата” сутринта се изви опашка от автомобили, която на моменти достигаше до над 4 километра. След 9:30 ч. трафикът се нормализира и колоната се стопи.

Още в четвъртък от „Пътна полиция” предупредиха, че изваждат по пътищата в страната цялата налична техника, за да следят за превишаване на скоростта и шофиране под въздействието на алкохол или наркотици.

Голямото желание на хиляди българи да изпреварят опашката на "Кулата" доведе до опашка на пункта. В петъчната сутрин масово се оказа, че решението да се тръгне рано, с надеждата, че на границата колона в 7 ч. сутринта няма да има, не е правилно. Случи се точно това - най-масово на границата автомобилите пристигнаха по изгрев слънце.

"Не, наистина не сме очаквали такава колона. Просто съм силно изненада, че оттук почва опашката и не се знае още колко и за колко време ще минем", посочи пътуващ. 

Гърция наложи строги забрани за използване на мобилни телефони в училищата

"Не съм се самозаблуждавал, в почивните дни винаги е така", каза друг пътник. 

Автомобилите логично заеха двете ленти на автомагистрала "Струма", а някои си позволяваха да изпреварват и през аварийната лента. От всичко това най-ядосани бяха шофьорите на тежкотоварните камиони, които се оказаха блокирани в трафик.  

Много тежкият трафик към Гърция в петък ще доведе до тежко прибиране в неделя, убедени бяха пътуващите. Отсега те правеха планове кога и откъде да се прибират. Вариантът с "Илинден-Ексохи" изглежда надежден, но пък днес и там се образуваха колони.

Освен на Кулата сериозно задръстване днес се образува и в края на Автомагистрала Струма преди Симитли. Там преминаването към значително по-тесния Е79 блокира движението и полицейски патрул трябваше да предупреждава идващите автомобили за внезапно появяващата се колона. 

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase