Новак Джокович и българският тенисист излизат тази вечер на терена в София

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров даде пресконференция, заедно с Новак Джокович в 14 часа днес преди големият сблъсък от 20:00 часа в Арена София, предаде Gong.bg.

Димитров изрази вълнението си не само заради възможността да се изправи срещу най-добрия тенисист в света, но и заради благородната кауза, която двамата подкрепят. "Винаги съм искал да покажа какво правя, да дам повече от себе си и да помагам на децата в неравностойно положение. От малък съм мечтал да дарявам и сега поводът е идеален. Двамата се събрахме за тази цел и ще дадем всичко от себе си. Надявам се това да е началото на много силна кауза," каза Димитров.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Димитров подчерта колко е важен този момент за него като българин: "Това е нещо, което правя за цяла България. Много се вълнувам, винаги съм искал тенис на световно ниво в страната ни. Новак е тук, а той е най-добрият. Това е един от най-важните ми моменти като българин."

Относно срещата на терена, Димитров каза: "Не е лесно да играеш такъв мач – хем искаш да покажеш всичко от себе си, хем да има хубави разигравания за публиката. Нека всички се насладим на една прекрасна вечер."

Новак Джокович: Григор Димитров е моят български брат (СНИМКИ)

„Мачът ни на Уимбълдън ме научи на много повече неща от победата ми в Мадрид. Това много ми помогна в следващите години, върху какво да работя и какво да подобрявам като играч срещу най-големите в спорта."

Димитров сподели още, че се надява да организира още подобни събития с големи звезди в тениса: „Много искам да направя още такива мачове, но не зависи само от мен. Надявам се да продължим да правим такива неща."

Григор сподели, че след този благотворителен двубой му предстоят важни турнири: „Следващият ми турнир е Laver Cup, после Пекин, Шанхай, а в зависимост от физическото ми състояние, може да играя и други турнири. Целта е финалният Мастърс на осемте най-добри."

А по повод физическото си състояние, Димитров добави: "Чувствам се по-добре след контузията. Това е спортът – не знаеш кога и какво може да се случи с тялото ти. Подготвях се максимално, но много мачове, пътувания и смяна на часови зони оказаха своето влияние. Играя много добър тенис последните две години и имам по-високи изисквания към себе си, но винаги намирам позитивното и продължаваме да работим за още по-добри резултати."

Григор категорично отрече предположенията за евентуално сбогуване с българската публика: „Мачът няма как да е сбогуване. Далеч съм от всякакво сбогуване. Нека гледаме позитивно на този повод и се радваме на момента, защото ще има още такива събития."

На въпрос дали двамата с Джокович са уговорили мача, българският тенисист отвърна със смях: „Уговорили сме какво ще правим след мача!"

Завършвайки, той акцентира на важността на фокуса и постоянството: „Това е една от най-успешните ми години откъм постоянство и мачове, и това ми дава още по-голяма цел за следващите години. Критици винаги ще има, дори Джокович има, но тези неща не ги мисля – фокусирам се върху себе си. Тенисът е индивидуална игра."

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase