Подадени са десетки сигнали за клони, паднали върху коли и наводнени шахти

Силният вятър във Варна събори стълб на уличното осветление. Това е станало в кв. „Младост”, до блок 115. Лека кола е закъсала в наводнен участък на бул. „Република”. Това са само част от инцидентите, станали в резултат на мощния вятър и дъжда, паднал в морската ни столица през последното денонощие. Информацията е от дежурния екип в Община Варна, цитиран от местното радио.

Получени са множество сигнали за паднали клони и наводнени шахти. Шест от сигналите са за клони, стоварили се върху автомобили.

Частично бедствено положение в Белослав: Наводнени са домове и улици (ВИДЕО+СНИМКИ)

 Четири са сигналите за наводнени участъци от преливащи канализационни шахти – на ул. „Академик Курчатов” (до зеленчуковата борса), пресечката на ул. „Хан Омуртаг” и ул. „Граф Игнатиев”, на ул. „Александър Дякович” и на бул. „Сливница” (в района на цирковата площадка).

На дежурния телефон в Областната администрация са подадени три сигнала за паднали клони на пътя, които вече са отстранени. Два сигнала са били в Община Аврен – на пътя преди село Близнаци и на участък преди село Равна гора. Друг сигнал за паднали клони е постъпил на изхода на град Аксаково, в посока Добрич.

Днес по Черноморието ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд. По северното крайбрежие количествата на валежа ще са значителни. Ще духа силен и поривист вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 15 -17 градуса. 

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС